Popularni postovi

Život je lijep

VISOKA TEMPERATURA I PROLIV


Visoka temperatura i proliv u ove ljetne dane je veoma česta pojava.Kažu to je virusna infekcija ko zna čega i zbog čega.Lijekova nikakvih nema samo skidaj temperaturu i to ti je to.Kako sve to da prebrodimo na najjednostavniji način?Da bi ste skinuli temperaturu  stavljajte obloge na noge dvije trećine sirčeta jednu vode.Mjenjajte obloge često dok vidite da su suhe odmah kvasite tabane.Masirajte duž kičme istom smijesom.
Za obloge mogu poslužiti i krompir i paradajz....Proliv se najlakše rješava čajem od kore nara.Nekoliko komadića kore od nara samo prelijete ključalom vodom,ohladite i pijte na gutljaje.Izrendane jabuke ostaviti da potamne pa pojesti ,dvopek ,keks ,rižu,bananu ...Neko je probao na malu kašiku praška za pecivo i skinuo temperaturu,ja nisam probala.
Bez obzira šta sve koristili medicinu ili alternativu sve to će da traje dva tri dana.Samo treba sebi olakšati stanje.Ako se problemi zadrže i dalje treba se obratiti liječniku.

tags:temperatura,proliv,

1 comment:

  1. Mogu li visoka temperatura i umor biti povezani s mononukleozom? Malo sam čitala po internetu i jako me zabrinjavaju simptomi.

    ReplyDelete