Popularni postovi

Život je lijep

Visoka temperatura tijela




Temperatura se skida i prirodnim putem.Obloge snižavaju visoku temperaturu zato je najbolje uzeti jabukovo domaće sirće u posudu sa mlakom vodom sipati dvije kašike sirćeta  i može se dodati 5 kapi lavandinog ulja.
Dobro je uzeti peškir ili veću krpu te umočiti je u ovu smjesu  iscijediti da ne kaplje tečnost iz nje i staviti na čelo bolesnika koja se povremeno skida i ponavlja postupak.

Ovo se može primijeniti i na noge kako naš narod kaže uzmi čarape umoči u ovu tečnost-smjesu navuci ćarape na na noge te obloži peškirom suhim kada se osuše čarape ponoviti postupak dok temperatura ne spadne.Uz ovo može se piti čaj ili neki sirupi,potrebno je da se tijelo rashladi,zato neki preporućuju kupanje malo mlakom vodom ili masiranje tijela alkoholom i vodom.

Čaj od žalfije i macine trave će pomoći,sisanje soka iz limuna sa malo šećera također.Cvijet lipe izaziva znojenje zato se ovaj čaj preporuća ali u smjesi je bolji tako da se  uzme kamilice,majčine dušice i cvijeta lipe po 20 grama te uzeti kašičicu ove smjese i preliti čašom vrele vode, da odstoji te piti  nekoliko šolja tokom dana.
Pijenje domaćeg soka od maline može pomoći kod skidanja temperature.Ako je temperatura dostigla kritičnu tačku blizu 40 *C potrebno se hitno javiti liječniku.

tags:temperatura,čaj,ljekovite trave,obloge,

No comments:

Post a Comment