Popularni postovi

Život je lijep

Multipla skleroza-MP

Bolest multipla skleroza nam daje do znanja da organizmu nedostaje vitamin B1 i B3 i to u velikim količinama.

Još davnih 30-tih godina dr.Klenner je izučavao ovu bolest te došao do zaključka što bi bolesnik sa multiplom sklerozom trebao unositi u organizam?
Ponajprije su tu vitamini B1 i B3,zatim slijede B2,B6,B5,vitamini E,A,lecitin,magnezij,folna kiselina,cink,zatim tu je vitamin C,B15 i ono najvažnije 2 l zelenog soka kašastog od raznog voća i povrća,dok bi trebalo hranu životinjskog porijekla izbaciti iz upotrebe.

Savjeti ovog doktora možda nekome pomognu,a opširnije se može naći negdje na internetu,a evo i jednog orginalnog teksta gdje se savjetuje sirova jetra za konzumiranje:

Dnevno je potrebno oko 150 gr sirove jetre.Jetra ( 150 gr ) može biti narezana u blenderu sa  200 gr mrkve,  paradajzom, dobro je staviti I  ananas, staviti začine po ukusu i izmiksati. Stavite 2-3 kašike bundevina ulja.Jetra sadrži vitamin B12, željezo i vitamine A i D. dr. Klenner objašnjava da jetra također, "Sadrži čimbenike koji su još uvijek nepoznati, ali neophodni u metabolizmu. 
Sirova jetra se može zamijeniti injekcijama ekstrakta sirove jetre ako su vam dostupne.



To je to, bilo bi mi drago  da nekome pomogne ovaj tekst.Ako neko ima neki recept,događaj ,saznanje kako je nešto nekome sa MS pomoglo neka napiše u komentar ili na meil:omangogle@gmaiol.com kako bi i drugima koristilo.


Tags:jetra,vitamini,multipla skleroza,

1 comment:

  1. Uz pravilnu prehranu i vježbanje mogu se znatno smanjiti poteškoće. Još nešto što bi im moglo pomoći je uređaj kojim se korisnik služi putem svog glasa, te si time olakšava kretanje u svom domu. Možete naći više ovdje :) Multipla skleroza

    ReplyDelete